22 mars 2013

Boken om mig själv

I veckan har vi startat ett nytt arbetsområde i svenskan. Vi går på sätt och vis vidare i vår träning på att skriva olika slags texter. Eleverna har ju provat på att skriva faktatexter samt tränat på muntlig framställning i några veckor. Nu går vi över på lite mer biografi/skönlitterär text.
Alla barn har fått skapat en egen bok som vi har döpt till "Boken om mig själv". I den kommer vi att träna på att skapa texter (som handlar om dem själva), stavning samt handstil. Jag har för ett ögonblick gått över till att bli Fröken petnoga, barnen kan intyga. Vi kommer även att ha denna bok som läxa nu i några veckor. Kan vara bra för er därhemma att få följa era barns skrivträning på lite närmare håll.








En vecka kvar innan påsklovet börjar. Vårterminen går alltid  i en rasande fart. Men vi växlar upp och fortsätter att träna i skolan. Jag har börjat jämföra vår träning i skolan med den träning som eleverna gör på olika idrottsaktiviteter, tror det blir lite lättare för dom att förstå då, man måste träna, träna och träna...

Trevlig helg!
Fröken Petnoga (Anna) :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar